Hou toezicht op wat je belangrijk vindt

IPcamera blog



su2ml0@kpnmail.nl

Blog

Home8

10-10-2016 23:24
 

 

Hackers breken in op IP camera.

Is een IP camera wel veilig?

 

Tijdens een uitzending van Radar is naar voren gekomen dat het over het algemeen erg makkelijk is om in te breken op een IP camera, deze over te nemen, beelden bekijken en er dus misbruik van te maken.

Het blijkt namelijk dat de meeste gebruikers de camera snel aan willen sluiten en daarbij nogal eens vergeten het standaard wachtwoord en gebruikersnaam te wijzigen. Aangezien veel merken IP camera dezelfde standaard beveiligings code gebruiken wordt inbreken wel erg makkelijk.

Hoe dit op te lossen?

 

Wij van OptiCam raden daarom aan om na de installatie alle gebruikers namen en wachtwoorden te wijzigen. Er zijn zelfs Ip camera merken die op dat gebied pro actief zijn. Een merk als Foscam bijvoorbeeld verplicht u zelfs om tijdens de installatie de gebruikersnamen en wachtwoorden te wijzigen. Dat zouden meer merken moeten doen.

Foscam staat trouwens bekend als een fabrikant van uitstekende kwalitatief goede IP cameras voor een betaalbare prijs. Dat is dan ook 1 van de redenen waarom wij Foscam hebben opgenomen in ons assortiment.

Conclusie: Wanneer je even iets meer de tijd neemt en de standaard inloggegevens aanpast dan zorge je ervoor dat een hacker of je handige buurman niet zomaar je camera kan overnemen.

 

 

Cobell de WiFi deurbel

16-06-2015 19:35

Cobell wifi deurbel,

  

De naam dekt de lading, het is een deurbel met video-intercom functie gekoppeld aan uw Wifi netwerk om push meldingen te sturen naar uw Tablet of smartphone. Behalve deze nieuwe techniek is er ook een ouderwets onderdeel; een hele gewone bel die rinkelt als er op de bel gedrukt wordt. Je hebt immers niet altijd je telefoon of tablet bij de hand. Eigenlijk is het een IP camera die men heeft aangepast om gebruikt te kunnen worden als deurbel. 

Waar bestaat dit systeem uit; 

1. Cobell buiten unit

Deze unit is waterdicht en ziet er stijlvol uit, voorzien van een knop, een camera, luidspreker en microfoon. Wat je niet ziet zijn de infrarood leds die ervoor zorgen dat je ook 's nachts duidelijk ziet wie de bezoeker is.
 
2. Draadloze gong
 
De gong is snel en eenvoudig draadloos te koppelen met de Cobell deurbel.
 
3. Montage materiaal
 
Schroeven en connectoren om hem te plaatsen en te installeren.
 
4. Handleiding
 
Montage handleiding in het engels, bij opticam wordt gewerkt aan een NL handleiding voor nog snellere installatie
 
5. Voedingsadapter
 
 
Eenvoudige installatie 
 
De installatie is een fluitje van een cent, je installeert de gratis App, sluit de Cobell eenmalig met een lan kabel aan de router aan en via de App installeer je de Cobell binnen je WiFi netwerk, Klaar. Dan kun je nog een aantal instellingen wijzigen. Daarna koppel je de Cobell met de Gong en je kunt e.e.a op gaan hangen op de plaats van bijvoorbeeld je oude deurbel drukker.
 
Wat kun na de installatie verwachten van dit toch wel slimme apparaat ?
 
 
Een bezoeker belt aan, binnen gaat de bel, tot zover niets nieuws.
Maar dan, gaat uw telefoon of tablet over alsof u gebeld wordt en u kunt de "oproep" beantwoorden, afwijzen of eerst gewoon even kijken wie er voor de deur staat.
 
Dat werkt niet alleen thuis maar omdat uw Cobell deurbel in uw wifi netwerk staat en een P2P verbinding heeft met uw App krijgt u een oproep ook als u niet thuis bent. 
 
Voordelen:
 
Bezoekers denken dat u thuis bent, u kunt een pakket bezorger vragen een pakketje bij de buren af te geven, u kunt de deur aan deur verkoper af wijzen etc.
 
Door de Infrarood leds werkt dit systeem ook als het donker is.
De lens heeft een groothoek van maar liefst 135 graden waardoor je een behoorlijk groot gezichtsveld hebt. 
 
Als we dan toch ergens negatief over moeten zijn dan is het de beeldkwaliteit, deze is op VGA nivo 640x480 op uw telefoon en tablet is dat genoeg voor herkenbare beelden maar gebruik je een groot scherm wordt het wel een beetje korrelig.
 
Aanbieding:
 
Bij ons in de webshop krijgt u nu € 10,- introductie korting waardoor deze deurbel slecht 140 euro kost. Daarmee is het de voordeligste in zijn soort.
 
 

Meer inbraken in vooral onbeveiligde woningen!

Eenvoudig beveiligen met Oplink alarmsystemen of een IP camera is de boodschap!

 
 
We willen u natuurlijk niet de stuipen op het lijf jagen, maar een ruitje is wel snel ingetikt!
Als u niet wilt dat op een dag uw huis compleet wordt leeggeroofd, doet u er goed aan om het te beveiligen met een eenvoudig inbraakalarmsysteem.
 
Ontdek vrijblijvend de mogelijkheden!
 
  • Ramen en deuren zijn te beveiligen door magneet contacten.
  • Ruimtes zijn te beveiligen door infrarood bewegingssensoren.
  • U en anderen krijgen een melding op de smartphone dat de magneet sensor op de achterdeur afgaat.
  • U kijkt met uw  smartphone  via de IP camera naar de voordeur en ziet wat er gebeurt.
  • U belt de politie of een buurman 
 
Wat zijn de voordelen?
 
  • Met een gerust hart uw huis achtergelaten
  • Dag en nacht voorkomen van inbraken
  • Goedkoper dankzij prijsvergelijk
Ontdek de mogelijkheden van doeltreffende alarmbeveiliging voor particulieren en bedrijven, kijk eens naar Oplink alarmsystemen of IP camera's!
 
 
 
 
 
 
 

Oplink Tripleshield, Thuis en onderweg, altijd een veilig gevoel met Oplink's TripleShield  en AlarmShield Alarmsystemen

 

Tot voor kort was je voor een professioneel alarmsysteem aangewezen op een installateur. de aanleg was problematisch en het inwerkings stellen was ook niet makkelijk met al die schakelkasten, nummerieke toetsenborden inregelen etc. Dan moest er natuurlijk ok nog een meldkamer worden gevonden met bijbehorende maandelijkse bijdrage.

Dat was de reden waarom de meeste particulieren geen alarm installatie zagen zitten, te moeilijk, te duur etc.

De Oplink Tripleshield alarmsystemen geven u de mogelijkheid om binnen 15 minuten een professioneel en compleet alarmsysteem te installeren in uw huis of kantoor.  U zit niet vast aan dure maandelijkse abonnementen en u weet exact wat er in uw woning gebeurt.

Het systeem kan volledig bedient worden vanaf uw smartphone of tablet dankzij de Oplink app, waarmee u overal ter wereld videobeelden kunt bekijken, real-time alerts ontvangt en het systeem naar wens instelt en bedient.

Zowel het Oplink Alarmshield als het Oplink TripleShield is volledig plug en play. Dit betekent dat u alle sensoren en camera's zonder technische kennis draadloos kunt installeren dankzij de QR code scanner in de Oplink app. De camera's en sensoren staan constant in verbinding met de meegeleverde Oplink Hub. U kunt Oplink Alarmsystemen altijd en eenvoudig uitbreiden door simpelweg nieuwe sensoren of camera's toe te voegen.

Opticam is vanaf nu ook Dealer geworden van Oplink, wij zijn ervan overtuigd dat dit systeem beantwoord aan onze kernwaarden waar een product aan moet voldoen. 

  • Eenvoudig te bedienen
  • Snel te installeren
  • Goede prijs perstatie verhouding
Het systeem is daarnaast ook nog veel uitgebreider dan de standaard alarmsystemen, Je kunt een IP camera ( maximaal 8 ) in het systeem opnemen.
Er zijn deurmelders, infrarood detectoren, paniek knoppen, en allemaal in no time te installeren.
 
Neem gerust eens een kijkje op de producten pagine of bel eens met ons op 0168-321745

Kopen in China, echt goedkoper?

Tijdens mijn werk als eigenaar van Opticam, een webshop in Sportcamera’s, IP camera’s en dashboardcamera’s krijg ik regelmatig te horen dat een aantal producten die wij verkopen, op Chinese websites goedkoper zijn. En wanneer je puur op de eerste aankoop prijs gaat vergelijken, dan is dat is dat inderdaad vaak het geval. Op het eerste gezicht althans. Want als je alles goed gaat narekenen dan is de uitkomst vaak anders.

Onverwachte kosten:

Wanneer je als particulier op een Chinese website koopt dan bestaat er een zeer grote kans dat bij aflevering aan de de deur, er ineens kosten moeten worden betaald.  Dat komt omdat je goederen van buiten de EU importeert en dan krijg je te maken met BTW, invoerrechten en vaak krijg je van de transporteur ook nog eens een bedrag voor behandelings kosten. De transporteur moet namelijk de goederen aangeven bij de Douane en u begrijpt dat hij dat niet voor niets doet.

Voorbeeld:

Laten we eens kijken naar een IP camera van Wanscam. Het model dat we vergelijken is de JW0010 een IP camera geschikt om buiten op te hangen en voorzien van een draaibare lens ( Pan/Tilt)

Deze kost gemiddeld in China € 78,00 inclusief verzenden. Als deze camera zoals het hoort wordt ingeklaard door de transporteur dan krijg je om te beginnen 4% invoerrechten , 21% BTW en een bedrag voor de administratieve afhandeling door de vervoerder berekend.

Rekenvoorbeeld:

78 * 4% invoerrechten = 3,12 + 78 * 21% BTW = 16,38 + kosten vervoerder 10,00 = (3,12 + 16,38 + 10) 29,50  

Dus dan kan het zomaar zijn dat je goedkope camera ineens veel duurder is ( 78,00 + 29,50 = 107,50 ) dan vooraf gedacht.

Nogmaals op een rij:

  • Wanscam JW0010 kost bij OptiCam € 95,00 inclusief verzendkosten
  • Wanscam JW0010 kost uit China dan  € 107,50

Garantie en service:

Koop je in China dan krijg je garantie, je moet de camera wel even terugsturen en de kosten voor een zending naar China zijn ongeveer 25 euro. Je zult echt wel geholpen worden maar het gaat allemaal behoorlijk langzamer dan je prettig zult vinden.

Koop je bij Opticam dan krijg je ook garantie, een Nederlandstalige handleiding, een Nederlandse helpdesk, géén verzendkosten en als de camera defect is wordt hij gratis omgeruild.

Conclusie:

Op het eerste gezicht lijkt kopen in China zeer voordelig. Je kunt zelfs het geluk hebben dat je bestelling op een of andere manier niet door de Douane wordt belast met BTW en invoerrechten. Maar omdat de Douane ook weet dat steeds meer mensen in China gaan kopen zijn de controles sterk opgevoerd, want iedereen weet dat de staat geen inkomsten wil laten liggen. De kans dat je dus uiteindelijk meer betaald dan in Nederland is meer dan waarschijnlijk. 

Daarnaast heb je in Nederland ook nog een wettelijke bescherming bij het kopen bij een Webshop, denk dan aan de zichtermijn van 14 dagen waarin je kunt beslissen om het product terug te geven, garantie regelingen etc.

Bezint eer gij begint.

https://www.opticam.nl/index.php?route=module/blog/view&blog_id=1

Inmiddels zijn wij ook een blog gestart op onze site www.opticam.nl

Over het algemeen lukt het wel om de camera in je eigen WiFi netwerk op te nemen. Kun je de camera benaderen en beelden bekijken. 

En omdat je dit type camera's mede koopt vanwege de mogelijkheid om van afstand ( werk of zelfs vakantie) de boel in de gaten te houden is het wel prettig dat je ook via internet toegang kunt krijgen tot je camera. Daar gaat het meestal fout. Foutmeldingen, kan geen verbinding maken, server is niet online etc. etc.

Dit zijn de vragen die wij bij OptiCam meestal krijgen. Het probleem zit hem dan meestal in de Router. Je zult een ip adres met poort moeten aanwijzen en open stellen. Omdat er zoveel verschillende routers en modems zijn met allemaal hun eigen menu kun je niet een algemene oplossing maken die voor ieder merk geschikt is.

In hoofdllijnen komt het op het volgende neer; Ga in het menu van je router, zoek naar het onderwerp port forwarding, vaak zit dat in het WAN gedeelte en geef dan daar het IP adres van je camera in en open daar een poort bij ( bijvoorbeeld 99 ) Welk IP adres en welke Poort kun je vaak terugvinden in de installatie software van de camera of in het menu van de camera. Je ziet dan bijvoorbeeld 192.168.2.35:99. dan is 192.168.2.35 het IP adres en 99 het poort nummer.

Zorg dat deze openstaat, deze gegevens moeten zowel in de camera als de router het zelfde zijn. 

dan zou het moeten werken, al lukt het soms nog niet. Maar dat doen we de volgende keer behandelen

Portforwarding

06-02-2014 18:06

Heel veel mensen kopen een IP camera en doen dan hun best dat ding te installeren. Het begint vaak met het aansluiten van de LAN kabel, een stukje software downloaden of installeren van een cd. Meestal lukt het dan ook wel om de camera te vinden, jazelfs beelden te krijgen op je scherm.

En binnen het eigen netwerk is er vaak ook geen probleem. Maar dan we gaan naar buiten en hebben een smartphone en dan willen we ook wel kijken..... ja niet dus. De camera is niet te vinden. Waarom niet?

Nou, het zou wel eens zo kunnen zijn dat er gebruik moet worden gemaakt van een dns service en dan moet er een poort open gezet worden in de Router. 

Tja en dan is er paniek, hoe moet dat, wat the F@#% is port forwarding en waar kan ik dat vinden en wat moet er dan worden ingevuld en ..., en...... etc. Laten we de leverancier maar eens bellen want die weet wel raad.

en wat hij dan voor raad geeft? daar gaan we het de volgende keer over hebben.

Eerste blog

18-01-2014 17:00

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Houdt focus hierop en wij zullen proberen je geïnformeerd te houden. Je kunt nieuwe berichten plaatsen op deze blog via de RSS feed.

google-site-verification: google94a0920e98876840.html