Hou toezicht op wat je belangrijk vindt

IPcamera blog



su2ml0@kpnmail.nl

Is een IP camera wel veilig?

21-10-2015 20:46

Hackers breken in op IP camera.

Is een IP camera wel veilig?

 

Tijdens een uitzending van Radar is naar voren gekomen dat het over het algemeen erg makkelijk is om in te breken op een IP camera, deze over te nemen, beelden bekijken en er dus misbruik van te maken.

Het blijkt namelijk dat de meeste gebruikers de camera snel aan willen sluiten en daarbij nogal eens vergeten het standaard wachtwoord en gebruikersnaam te wijzigen. Aangezien veel merken IP camera dezelfde standaard beveiligings code gebruiken wordt inbreken wel erg makkelijk.

Hoe dit op te lossen?

 

Wij van OptiCam raden daarom aan om na de installatie alle gebruikers namen en wachtwoorden te wijzigen. Er zijn zelfs Ip camera merken die op dat gebied pro actief zijn. Een merk als Foscam bijvoorbeeld verplicht u zelfs om tijdens de installatie de gebruikersnamen en wachtwoorden te wijzigen. Dat zouden meer merken moeten doen.

Foscam staat trouwens bekend als een fabrikant van uitstekende kwalitatief goede IP cameras voor een betaalbare prijs. Dat is dan ook 1 van de redenen waarom wij Foscam hebben opgenomen in ons assortiment.

Conclusie: Wanneer je even iets meer de tijd neemt en de standaard inloggegevens aanpast dan zorge je ervoor dat een hacker of je handige buurman niet zomaar je camera kan overnemen.