Hou toezicht op wat je belangrijk vindt

IPcamera blog



su2ml0@kpnmail.nl

Cobell de WiFi deurbel

16-06-2015 19:35

Cobell wifi deurbel,

  

De naam dekt de lading, het is een deurbel met video-intercom functie gekoppeld aan uw Wifi netwerk om push meldingen te sturen naar uw Tablet of smartphone. Behalve deze nieuwe techniek is er ook een ouderwets onderdeel; een hele gewone bel die rinkelt als er op de bel gedrukt wordt. Je hebt immers niet altijd je telefoon of tablet bij de hand. Eigenlijk is het een IP camera die men heeft aangepast om gebruikt te kunnen worden als deurbel. 

Waar bestaat dit systeem uit; 

1. Cobell buiten unit

Deze unit is waterdicht en ziet er stijlvol uit, voorzien van een knop, een camera, luidspreker en microfoon. Wat je niet ziet zijn de infrarood leds die ervoor zorgen dat je ook 's nachts duidelijk ziet wie de bezoeker is.
 
2. Draadloze gong
 
De gong is snel en eenvoudig draadloos te koppelen met de Cobell deurbel.
 
3. Montage materiaal
 
Schroeven en connectoren om hem te plaatsen en te installeren.
 
4. Handleiding
 
Montage handleiding in het engels, bij opticam wordt gewerkt aan een NL handleiding voor nog snellere installatie
 
5. Voedingsadapter
 
 
Eenvoudige installatie 
 
De installatie is een fluitje van een cent, je installeert de gratis App, sluit de Cobell eenmalig met een lan kabel aan de router aan en via de App installeer je de Cobell binnen je WiFi netwerk, Klaar. Dan kun je nog een aantal instellingen wijzigen. Daarna koppel je de Cobell met de Gong en je kunt e.e.a op gaan hangen op de plaats van bijvoorbeeld je oude deurbel drukker.
 
Wat kun na de installatie verwachten van dit toch wel slimme apparaat ?
 
 
Een bezoeker belt aan, binnen gaat de bel, tot zover niets nieuws.
Maar dan, gaat uw telefoon of tablet over alsof u gebeld wordt en u kunt de "oproep" beantwoorden, afwijzen of eerst gewoon even kijken wie er voor de deur staat.
 
Dat werkt niet alleen thuis maar omdat uw Cobell deurbel in uw wifi netwerk staat en een P2P verbinding heeft met uw App krijgt u een oproep ook als u niet thuis bent. 
 
Voordelen:
 
Bezoekers denken dat u thuis bent, u kunt een pakket bezorger vragen een pakketje bij de buren af te geven, u kunt de deur aan deur verkoper af wijzen etc.
 
Door de Infrarood leds werkt dit systeem ook als het donker is.
De lens heeft een groothoek van maar liefst 135 graden waardoor je een behoorlijk groot gezichtsveld hebt. 
 
Als we dan toch ergens negatief over moeten zijn dan is het de beeldkwaliteit, deze is op VGA nivo 640x480 op uw telefoon en tablet is dat genoeg voor herkenbare beelden maar gebruik je een groot scherm wordt het wel een beetje korrelig.
 
Aanbieding:
 
Bij ons in de webshop krijgt u nu € 10,- introductie korting waardoor deze deurbel slecht 140 euro kost. Daarmee is het de voordeligste in zijn soort.